A Scalpella

Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om när jag var marskalk. Här kommer ett till tips på något man kan göra om man vill engagera sig i MF och kårens föreningsliv!

Sen ungefär två år sjunger jag i A Scalpella, Medicinska Föreningens kammarkör. Vi är en del av MF,  som en underförening kan man säga. Sångarna är en blandning av personer med och utan KI-anknytning, men olika yrken och som pluggar olika saker – en rolig mix om man vill lära känna nytt folk!

Varje år har vi ungefär fyra konsertprojekt, ett för varje årstid. Programmen brukar ha ett speciellt tema, på den här höstens konsert sjöng vi till exempel mycket amerikanska spirituals och tidigare har vi haft program med mer klassisk repertoar. Programmet bestäms av vår programkommitté men alla i kören får lämna förslag på teman och på vad vi vill sjunga. Just nu repar vi inför vår julkonsert, och dessutom förbereder vi oss för vinterns arbetsinsats kring Lucia. Då går vi luciatåg på olika företag och en del på KIs campus. Lucia är då vi får flest externa gig, men vi blir bokade på fester och liknande under hela året.

Vi repar i MFs lokaler i Solna varje onsdag. Innan varje rep turas vi om att bjuda kören på fika, så att alla ska kunna fylla på med lite energi innan vi börjar sjunga. Efter uppsjungningen repar vi den repertoar vi jobbar med för tillfället. Vi hinner faktiskt en fikapaus mitt i repet också! Så det är inte bara musik som hinns med en vanlig onsdag, utan också en hel del häng och snack med dom andra i kören. Dessutom försöker vi hitta på olika aktiviteter tillsammans, som körfester och middagar. Under årens lopp har vi också varit iväg på olika resor och turnéer både i Sverige och utomlands.

Om man vill vara med i A Scalpella går man igenom en sökningsprocess. Då träffar man vår dirigent och en eller flera nuvarande medlemmar i kören, får genomföra lite olika omfångs- och gehörsövningar och sen får man också sjunga en valfri sång. Beroende på vilket behov kören har av nya stämmor meddelas man några dagar senare om man fått en plats eller inte. Oftast tar vi in nya sångare i början av varje termin, men det är lite olika när behov av nya röster uppstår så det är alltid värt att skicka iväg ett mail till vår ordförande om man blir sugen på att sjunga mitt i terminen!

Det är jättekul att ha kören vid sidan av skolan! Det är en skön avkoppling från plugget, och sen är det jätteroligt att ha kompisar på skolan som inte går i ens egen klass. Kören kräver engagemang och tid men ger så mycket tillbaka och jag går från repen varje onsdag och känner mig glad. Så om man är sugen på sång och musik under sin studietid på KI är kören ett alternativ för att få utlopp för det!

 

Här hittar ni vår hemsida och här vår information på MFs hemsida. Där hittar ni mer info om ni är nyfikna på oss, och där finns också kontaktuppgifter till kören. Ni kan också lämna en kommentar till mig om ni undrar något!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s