Classic matlådemåndag

Håller fortsatt hårt i studielånet denna månad. På kaffekontofronten ser det sådär ut, men matlådorna är det rätt bra ordning på. En riktig klassiker när det kommer till studentmatlådor är linssoppa/linsgryta/alla rätter man kan tänka sig med linser. Billigt, mättande och lätt att variera. Det finns nog lika många recept som det finns studenter (skulle jag gissa) men här kommer en version jag brukar köra på:

 

Du behöver:

Gul lök

Röda linser

Morötter

Krossade tomater

Kokosmjölk

Rödcurrypasta

Vitlök

Ingefära

Grönsaksbuljong

Hacka löken och skär upp morötterna i slantar. Stek löken i olja, tills den är genomskinlig och mjuk. Därefter har du i morötterna, vitlök och ingefära, och steker tills alla ingredienser blivit lite mjuka. Häll i nu i krossade tomater, buljong och kokosmjölk och låt koka upp. Ha i linserna och låt allt koka tills morötterna och linserna är genommjuka. Medan soppan kokar har du i currypasta, och smakar av med salt och peppar. Mixa med stavmixer om du vill ha en slät gryta. Klart! Så lätt!

 

För extra studentig feeling: paketera rätten i härliga plastburkar du sparat för snygg och praktisk förvaring av din linsgryta! Om detta inte är studentliv så vet jag inte vad som är det…

FullSizeRender (1)

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s